“Vanwege de ramkraken die vorig jaar plaatsvonden hebben we nu maatregelen genomen. We hebben paaltjes voor de deur en een ijzeren hek aan de achterkant. De artikelen in de winkel worden beveiligd via poortjes en camera’s in de winkel. De veiligheid is zo verbeterd,” aldus filiaalmanager José.
Het is belangrijk dat je je veilig voelt op je werk. Voor jezelf en ook voor de drogisterij. Je kunt dan immers je werk beter doen. De maatregelen op deze site helpen je bij een veilige werkomgeving.
Wanneer is iets onveilig? Als je zelf dreiging of gevaar ervaart. Bijna altijd is dat in situaties met anderen. Denk bijvoorbeeld aan:
In de drogisterij heb je te maken met veel mensen. Hierdoor kunnen situaties ontstaan die het voor jou onveilig kunnen maken. Voorbeelden hiervan zijn:
Het gaat dus om gedrag van klanten, collega’s of anderen, waar jij echt last van kan hebben en waardoor je je misschien zelfs onveilig voelt.
Op een onveilige plek werken is niet fijn. En de gevolgen zijn vaak schadelijk voor medewerkers en de drogisterij. Denk bijvoorbeeld aan:
Voor de drogisterij kan er ook nog andere schade zijn. Bijvoorbeeld dat deze bekend komt te staan als slechte werkgever, of als drogisterij waar medewerkers snel weer weggaan.
Herken je iets van dit verhaal? Dan kun je bij de oplossingen erachter komen wat jij kunt doen om je situatie te veranderen. En hoe jouw drogisterij veiliger kan worden, door preventieve maatregelen te nemen. Belangrijk, want als jij jezelf veilig voelt, heb je ook meer plezier in je werk!